Lohi-sienipiirakka

Sekoita pohjan kuivat aineet. Nypi joukkoon rasva. Lisää lopuksi vettä parissa erässä sen verran, että taikina ei enää ole murusina. Painele voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 24 - 25 cm).

Anna puhdistetuista sienistä haihtua pannulla enin neste. (Jos käytät kuivattuja sieniä, turvota niitä ensin vedessä, purista vesi pois ja hienonna sienet. Kuivattuja sieniä riittää noin desi. Säilöttyjä, esikäsiteltyjä sieniä riittää 2 - 3 dl). Lisää mukaan öljy ja purjorenkaat. Kääntele aineksia pannulla hetki ja anna jäähtyä.

Leikkaa kirjolohi ja paprika suikaleiksi tai kuutioiksi. Sekoita keskenään jäähtynyt sieni-purjoseos, kala- ja paprikapalat sekä juustoraaste.

Riko kulhoon munat ja sekoita joukkoon kerma sekä mausteet. Levitä puolikypsälle pohjataikinalle täyteseos ja kaada päälle muna-kermaseos. Kypsennä piirasta 200 asteessa 30-40 minuuttia kunnes täyte hyytyy.

Vinkki: Voit tehdä piirakan myös ilman sieniä, käytä silloin hieman enemmän paprikaa ja purjoa ja pohjana voit käyttää myös kaupan pakastealtaasta löytyvää valmistaikinaa.

Resepti & kuva: Pro Kala ry

Kommentoi

Ainekset
12 annosta
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
2 - 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
7 dl sieniä, esim. mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
1 rkl rypsiöljyä
puolikas purjo
150 g lämminsavukirjolohta tai 100 g kylmäsavulohta
puolikas punainen paprika
100 g juustoa raastettuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl yrttisuolaa
1 tl timjamia