Kyyhkyä sienten kera, omena-vihreäpapuhöystö, Kastelholman juustoperunat ja timjamiliemi

Kyyhky

Puhdista kyyhkyjen rintapalat ja ruskista molemmin puolin voissa kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää Ålvados ja liekitä. Nosta kyyhkyn rintapalat pannulta ja aseta uunivuokaan. Paista 100 asteen uunilämmössä, kunnes lihan sisälämpötila on 53 astetta. Ruskista paistetut sienet ja punasipulin neljännekset pannulla, lisää joukkoon suolaa ja pippuria. Ripottele joukkoon vehnäjauhot, lisää kerma ja keitä, kunnes kastike on sopivan sakea. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja Ålvadosia. Laita valmiit kyyhkyn rintapalat kastikkeeseen hetkeksi, lisää yrtit ja tarjoile.

Omena-vihreäpapuhöystö

Ruskista omenakuutiot ja porkkanakolmiot voissa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ryöpätyt vihreät pavut.

Kastelholman justoperunat

Keitä perunat ja kaada keitinvesi pois. Höyrytä perunat kuiviksi levyllä. Survo perunat, lisää voi, juusto ja kerma. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria, tarkista maku. Laita perunasekoitus vuokaan, paina kunnolla tasaiseksi ja anna jäähtyä. Kun seos on jäähtynyt, leikkaa perunakakku annospaloiksi. Lämmitä tarjoiltavat annokset uunissa 150 asteessa 10 minuuttia.

Timjamiliemi

Hienonna salottisipulit ja valkosipuli. Keitä sipulit viinissä, kunnes nestettä on  jäljellä vain 1/3. Kaada joukkoon häränhäntäfondi ja anna liemen haihtua, kunnes jäljelle jää n. 5 dl. Lisää tuore timjami. Anna liemen vetäytyä noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon suolaa, pippuria ja sokeria, tarkista maku. Siivilöi sipulit ja timjami pois. Lämmitä liemi ennen tarjoilua.

Ruokaohje: Michael Björklund

Viinivinkki: Runholder Pinot Noir 2007, Te Kairanga, Martinborough, Uusi-Seelanti - Alko 408487 - 19,80€

Kommentit

Sopii kyyhkylle ja muutenkin punaiselle lihalle.

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Kyyhkyä sienten kera
10 kyyhkyä
2 rkl voita
½ dl Ålvadosia
1 kg paistettuja sekasieniä
2 dl punasipulin ¼-lohkoja
1 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl tuoretta timjamia
suolaa
tuoretta rouhittua mustapippuria
Omena-vihreäpapu-höystö
3 dl omenakuutioita
3 dl porkkanakolmioita ryöpättyinä
2 rkl voita
3 dl vihreitä papuja ryöpättyinä
suolaa
tuoretta rouhittua mustapippuria
Kastelholman juustoperunat
1,2 kg kuorittuja perunoita
voita
2 dl raastettua Kastelholman juustoa
4 rkl kermaa
suolaa
valkopippuria myllystä
Timjamiliemi
6 salottisipulia
1 King solo valkosipuli
5 dl punaviiniä
2 l häränhäntäfondia
sokeria
nippu tuoretta timjamia
tuoretta rouhittua mustapippuria
suolaa