Kuohkea simpukkakeitto, krassi-cheddartoast

Kuohkea simpukkakeitto

Hienonna salottisipuli, valkosipuli ja fenkoli. Kiehauta kasvikset valkoviinissä, kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää pestyt sinisimpukat ja vesi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja keitä, kunnes jäljellä on 2/3. Lisää kerma ja maito simpukkaliemeen ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Vaahdota sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi ennen tarjoilua. Annostele lautaselle simpukat, kaada päälle keitto ja tarjoile krassi-cheddartoastin kanssa.

Krassi-cheddartoast

Aja raastettu cheddarjuusto ja krassi yleiskoneessa massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä massa kymmenelle leivälle ja laita toinen leipäsiivu kanneksi. Voitele ja paista pannussa kullanruskeaksi. Leikkaa leipien reunat pois ja sitten kolmioiksi. Lämmitä toastit uunissa ennen tarjoilua.

Ruokaohje: Michael Björklund

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Kuohkea simpukkakeitto
5 salottisipuli
½ fenkoli
1 valkosipulin kynsi
2 dl kuiva valkoviini
1 kg sinisimpukka
2 l vesi
6 dl kerma
1 l maito
suolaa, valkopippuria myllystä
Krassi-cheddartoast
120 g raastettu cheddarjuusto
1 rasia vesikrassi
10 paahtoleipäviipale
20 g voi
suolaa, mustapippuria myllystä