Karitsanpaistia, lammasmakkaraa ja valkosipulikastiketta

Karitsanpaisti

Mausta paistit suolalla ja pippurilla. Ruskista voissa. Laita paistit 120-asteiseen uuniin ja paista, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Kääri paistit folioon ja anna vetäytyä hetken.

Lammasmakkara

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Täytä pestyt lampaansuolet pursotinpussin avulla. Kypsennä makkarat uunissa 90 asteessa. Paista kypsät makkarat pannulla voissa.

Valkosipulikastike

Kuullota sipulit kattilassa. Lisää punaviinietikka ja mausteet hauduta hetki. Lisää punaviini ja vasikanliemi. Keitä hiljalleen, kunnes puolet on jäljellä. Suurusta arrowjuurijauholla ja siivilöi kastike.

Kukkakaalipyree

Pilko kukkakaali pienemmäksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota kukkakaalit kevyesti. Peitä kermalla ja maidolla ja hauduta kypsäksi. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää voita ja suolaa.

Rosmariiniperuna

Kypsennä perunat uunissa 200 asteessa noin tunti. Kuori perunat kulhoon, lisää voisula ja mausteet. Laita perunamassa voideltuihin vuokiin ja paista uunissa 180 asteessa noin 15 minuuttia.

Ruokaohje: Mats Sjöblom

Kommentoi

Ainekset
Karitsan paahtopaisti
2 kpl karitsan paahtopaistia
voita
suolaa, pippuria
Lammasmakkara
1 kg lampaanjauhelihaa
3 valkuaista
1 valkosipulin kynsi
½ dl tuoreita pilkottuja yrttejä (rakuuna, timjami, salvia)
15 g suolaa
kuminaa
Valkosipulikastike
1 dl punaviinietikkaa
5 dl punaviiniä
2 l vasikanlientä
3 salottisipulia
1 halkaistu valkosipuli (uunissa paahdettu kullan ruskeaksi)
2 timjamin oksaa
2 rkl sokeria
Kukkakaalipyree
2 kpl pientä kukkakaalia
0,5 l maitoa
0,5 l kermaa
suolaa, voita
Rosmariiniperuna
1 kg uuniperunaa
250 g ruskistettua voita
suolaa, valkopippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia