Kardemummaohukaiset, karpalovaahto, karviaismarjahilloke

Kardemummaohukaiset

Paista sulatetut ohukaiset pannulla kardemummavoissa tai kuumenna ne vuoassa uunissa 140 asteessa noin 15 minuuttia. Kaada kuumien ohukaisten päälle juuri ennen tarjoiluhetkeä kardemummavoisulaa.

Karpalovaahto

Sulata karpalot ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kerma, karpalot, valkosuklaa, hunaja ja vaniljasokeri. Pursota vaahto annosmaljoihin.

Karviaismarjahilloke

Keitä karviaisia hillosokerin kanssa noin 20 minuuttia ja jäähdytä.

Ruokaohje: Markku Luola

Viinivinkki: Beringer Sparkling Rosé, Yhdysvallat

Kommentoi

Ainekset
10 annosta, annoskoko: ohukainen 120 g, vaahto 70 g ja hilloke 3
Kardemummaohukaiset
0,6 kg ohukainen 60 g, pakaste
0,03 kg voi
0,001 kg kardemumma jauhettu
Koristeluun vihreää kardemummaa, tähtianista ja kanelitanko
Karpalovaahto
0,15 kg karpalo, pakaste
0,3 kg rahka
0,1 l vispikerma
0,05 kg valkosuklaa, lastu
0,05 kg hunaja
0,005 kg vaniljasokeri
Karviaismarjahilloke
0,3 kg karviainen, pakaste
0,1 kg hillosokeri
tilkka vettä