Hyydytetty katkarapukakku

Vinkit:

Pohjan voi tehdä myös vuoraamalla vuoan pohja ruisleipäviipaleilla. Tarvitset n. 300 g leipäviipaleita ja ¾ dl maitoa niiden kostuttamiseen.

Voit korvata osan katkaravuista kylmäsavulohiviipaleilla.

 

Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Sivele vuoan ja ison sydänmuotin reunojen sisäpintaan kevyesti ruokaöljyä esimerkiksi talouspaperin avulla. Näin täyte irtoaa helpommin.

Rouhi hapankorput tehosekoittimella hienoksi murskaksi. Sulata voi ja lisää joukkoon hapankorppurouhe. Levitä seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valuta katkaravut siivilässä. Halutessasi laita kourallinen katkarapuja syrjään koristelua varten. Leikkaa loput katkaravut pieniksi paloiksi. Hienonna purjo.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, remouladekastike, tilli, sinappi, valkopippuri, katkaravut ja purjo.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Aseta sydänmuotti leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle. Levitä täytettä muotin sisälle. Kaada loput täytteestä vuokaan. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ohuen lastan avulla. Siirrä tarjoilulautaselle. Irrota sydänkuvio veitsen avulla muotista.

Asettele kakun päälle tillinoksia. Nosta sydänkoriste lastan avulla kakun päälle. Viimeistele koristelu katkaravuilla ja tillisilpulla.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Kommentoi

Ainekset
Pohja:
175 g hapankorppuja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
3 prk (à 170 g) katkarapuja suolaliemessä
10 cm:n pala purjoa
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
200 g Hyvä Apaja remouladekastiketta
11/2 dl tillisilppua
1/2 tl valkopippuria
3 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
tilliä
katkarapuja

Katso reseptiin liittyvät tuotteet