Hirvicarpaccio, confiteerattu kananmunankeltuainen ja balsamicosiirappia

Hirven filee on parasta isoa riistaa. Jos onnistut löytämään siistin fileepalan, kannattaa kokeilla lihan tarjoilemista raakana carpaccion muodossa. Näin mainio riistan maku pääsee oikeuksiinsa. Lisäksi liha on huomattavasti riittoisampaa raakana siivutettuna. Confiteerattu kananmunankeltuainen voi kuulostaa hieman vaikealta, mutta valmistaminen kannattaa.

Leikkaa hirven filee ohuiksi siivuiksi viipalointikoneella tai terävällä veitsellä. Asettele siivut lautaselle ja mausta suolalla.

Laita pieneen uunivuokaan öljy, rosmariini ja valkosipuli. Aseta kananmunan keltuaiset varovasti öljyyn siten, etteivät ne kosketa toisiaan. Paista keltuaisia uunissa 70 asteessa noin puoli tuntia. Anna keltuaisten jäähtyä öljyssä.

Keitä sokeria ja balsamiviinietikkaa, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä

Laske kananmunankeltuainen varovasti hirvicarpaccion päälle, valuta pinnalle balsamicosiirappia ja asettele päällimmäiseksi tomaattia, kurkkua, punasipulia, krutonkeja, rucolaa, voileipäkrassia ja sormisuolaa. Rouhi lopuksi mustapippuria myllystä pinnalle.

Viinivinkki: Gentil "Hugel" 2010, Hugel & Fils, AC Alsace, Ranska - Alko 007483 - 11,91€

Ruokaohje: Michael Björklund

 

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
Hirvicarpaccio
200 g pakastettua, puhdistettua hirven fileetä
suolaa
Confiteerattu kananmunankeltuainen
4 kananmunan keltuaista
4 dl ruokaöljyä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
1 valkosipulin kynsi, keskeltä leikattuna
Balsamicosiirappi
1 dl sokeria
3 rkl balsamiviinietikkaa
Asetteluun
1 dl tomaattia fileinä
½ dl kuorittua kurkkua palasina
1 rkl punasipulia, kuorittuna ja hienonnettuna
1 dl leipäkrutonkeja
kourallinen rucolaa
1 rkl voileipäkrassia
sormisuolaa
mustapippuria