Glaseerattua hummeria ja basilikarisottoa

Glaseerattu hummeri

Keitä hummerit suolavedessä noin 7 min. Jäähdytä ja kuori hummerit. Keitä liemi hummerinkuorista risottoa varten. Tarjoiluvaiheessa lämmitä pannussa vähän vettä ja voi ja glaseeraa hummerit nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Basilikarisotto

Freesaa sipuli ja riisi kattilassa. Lisää puolet hummeriliemestä, tomaattipyree ja keitä kypsäksi. Lisää tarpeen mukaan hummerilientä, voita, etikkaa ja parmesaania. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja öljyllä. Tarjoile glaseerattu hummeri risoton ja kuohkean äyriäiskreemin kera (kts. ohje pankofriteerattujen merirapujen yhteydessä).

Ruokaohje: Michael Björklund

Kommentoi

Ainekset
10 annosta
Glaseerattu hummeri
5 elävää hummeria
150 g voi
suolaa, mustapippuria
Basilikarisotto
5 dl avorioriisi
1 dl hienonnettu sipuli
1 l hummeriliemi
1 ½ rkl tomaattipyree
150 g voi
5 rkl valkoviinietikka
4 dl raastettu parmesaanijuusto
1 rkl basilikaöljy
1 dl hienonnettu basilika
suola, valkopippuri