Glaseerattu hummeri ja basilikarisottoa

Keitä elävät hummerit suolavedessä noin 7 min. Jäähdytä ja kuori hummerit. Keitä liemi hummerinkuorista risottoa varten. Tarjoiluvaiheessa lämmitä pannussa vähän vettä ja voi ja kuullota hummerit nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Basilikarisotto:

Freesaa sipuli ja riisi kattilassa. Lisää puolet hummeriliemestä, tomaattipyree ja keitä kypsäksi. Lisää tarpeen mukaan hummerilientä, voita, etikkaa ja parmesaania. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja öljyllä.

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
2 elävää hummeria
50 g voita
suolaa
mustapippuria
Basilikarisotto:
2 dl avorioriisi
½ dl sipulia, hienonnettuna
½ l hummerilientä
½ rkl tomaattipyreetä
50 g voita
2 rkl valkoviinietikkaa
2 dl raastettua parmesaanijuustoa
½ rkl basilikaöljyä
½ dl hienonnettua tuoretta basilikaa
suolaa
valkopippuria