Curry-sitruunapaahdettu lohi & ravunpyrstöhummus

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa halutessasi vatsaosaa hieman pois. Tee lohifileen pintaan poikittaisia noin 0,5 cm viiltoja. Sekoita currytahnan joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu. Levitä currymauste lohifileen pintaan. Kypsennä lohifilee 110 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Jäähdytä lohifilee.

Valuta ravunpyrstöt ja kikherneet. Soseuta kikherneet öljyn kanssa. Lisää ja sekoita joukkoon ravunpyrstöt (pilko ravunpyrstöt halutessasi pienemmiksi), lime-kastike, pilkottu chili ja korianteri. Lisää tarvittaessa suolaa. Pursota tai nostele hummustahna lohifileen reunalle tai päälle.

Koristele kalavati dippiravunpyrstöillä, limelohkoilla ja sangokrasseilla. Lohifileen voi tarjota lämpimänä. Tarjoa hummuskastike erikseen.

Kommentoi

Ainekset
20 annosta
2,0 kg Chipsters Lohifile, norjalainen tai muita tuoreita lohifileitä
0,09 kg Currytahna (Puré, Knorr)
2 kpl Sitruuna tai lime
Hummus:
0,25 kg Chipsters Ravunpyrstöjä, tilliliemessä
0,25 kg Chipsters Katkarapuja, suolaliemessä
0,4 kg Kikherne, säilyke
0,1 dl Rypsiöljy
0,1 dl Chipsters Lime-majoneesikastike tai Caesar-kastike
Chili, tuore
Korianteri, tuore
Suola
Koristeet:
Chipsters Ravunpyrstöjä, dippipyrstöllä
Lime ja sangokrassi