Basilikalohitorttu ja limeravunpyrstöt

Leikkaa graavi- tai kylmäsavukalaviipaleet noin 3-5 mm kuutioiksi. Jos valmistat tartaria suuria eriä, tee se kutterilla, mutta varo ettei lopputuloksesta tule liian pientä.

Sekoita tartarin joukkoon makuelementti esim. paahdettuja seesaminsiemeniä.

Valuta ravunpyrstöistä suolaliemi pois. Raasta limen kuori ravunpyrstöjen joukkoon ja mausta ne oliiviöljyllä tai muulla aromaattisella öljyllä.

Painele kalatartaria tiiviisti muottirenkaaseen ja nosta rengas pois. Ison tartaritortun saat kun painelet tartarimassan pyöreään voideltuun tai  kelmutettuun  sokerikakkuvuokaan. Kumoa kakkuvuoka suoraan tarjoiluastiaan.

Asettele pienet tartaritortut Saaristolaisleipäviipaleiden päälle ja koristele ne limemarinoiduilla ravunpyrstöillä ja tuoreilla basilikanlehdillä. Saaristolaisleipäviipaleet voi myös kuivattaa uunissa rapeiksi ja käyttää tartaritorttujen
lisäkkeen ja koristeena.

Viinivinkki: Montana Chardonnay PN

Kommentoi

Ainekset
20 annosta
Annoskoko: kalaa 35 g , rapuja 20 g ja leipää 15 g
0,7 kg Chipsters Basilikagraavattu Graavilohiviipale
tai muita Chipsters graavi- ja kylmäsavukalaviipaleita
0,5 dl Seesaminsiemen, kuorittu
0,4 kg Chipsters Ravunpyrstöjä, tilliliemessä
1 kpl Lime, raastettu kuori
0,03 l Oliiviöljy
0,3 kg Chipsters Saaristolaisleipä 700 g
KORISTEEKSI
Basilikalehtiä