Basilika-graavilohitartarleivät

Leikkaa graavi- tai kylmäsavukalaviipaleet noin 3-5 mm kuutioiksi. Sekoita tartarin joukkoon paahdetut seesaminsiemenet.

Valuta ravunpyrstöistä suolaliemi pois. Raasta limen kuori ravunpyrstöjen joukkoon ja mausta ne oliiviöljyllä tai muulla aromaattisella öljyllä.

Painele kalatartaria tiiviisti pieneen ympyrämuottiin ja nosta rengas pois.

Leikkaa leipäviipaleet pieniksi neliöiksi. Asettele pienet kalatartartortut leipäviipaleiden päälle ja koristele ne limemarinoiduilla ravunpyrstöillä ja tuoreilla basilikanlehdillä. Leipäviipaleet voi myös kuivattaa uunissa tai leivänpaahtimessa rapeiksi ja käyttää tartartorttujen lisäkkeenä tai koristeena.

Tarjoa pikkusuolaisena tai alkupalalautaselta.

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
1 pkt (150 g) Chipsters Basilika Graavilohiviipaleita tai muita Chipsters graavi- ja kylmäsavulohiviipaleita
1 - 2 rkl seesaminsiemeniä
1 prk (320/170 g) ravunpyrstöjä liemessä
1 tl limen raastettua kuorta
1 - 2 rkl oliiviöljyä
tummaa leipää viipaleina
Koristeeksi basilikalehtiä

Katso reseptiin liittyvät tuotteet