Ankanrintaa, ohraa ja appelsiinikastiketta

Porkkanapyree:

Freesaa porkkanoita 10 minuuttia, lisää kerma ja maito. Hauduta kypsäksi. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Appelsiinikastike:

Kuullota juurekset kattilassa, lisää punaviinietikka ja mausteet, hauduta hetki. Lisää punaviini ja vasikanliemi ja keitä hiljalleen, kunnes puolet on jäljellä. Lisää raastettua appelsiininkuorta. Anna maustua hetken. Suurusta tarvittaessa arrowjuurijauholla ja siivilöi kastike.

Ankanrinta:

Viillä ankan rasvapuolelle ristikkokuvio. Hiero suolaa ja pippuria ankanrinnan lihaisalle puolelle. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään pannuun. Siirrä pannu liedelle ja paista ankanrintoja muutama minuutti, kunnes pinta on kullanruskea. Kypsennä loppuun 150 asteessa uunissa, kunnes sisälämpö on 52 astetta. Anna vetäytyä hetken. Tarjoile ankanrinta paistetun ohran ja savoijinkaalin kanssa.

Ohra:

Kiehauta kanaliemi, lisää ohrasuurimot ja suola. Kiehauta ja anna kypsyä hiljalleen noin 20 minuuttia. Valuta siivilässä. Tarjolle laittaessa paista ohra voissa ja lisää hienonnettu ruohosipuli.

Ruokaohje: Mats Sjöblom

Kommentoi

Ainekset
Porkkanapyree
1 kg porkkanaa, kuorittu, paloiteltu
500 g kermaa
1000 g maitoa
200 g voita
suolaa
Appelsiinikastike
0,5 l punaviiniä
1 dl punaviinietikkaa
2 kpl salottisipuleita
1 kpl sipuli
5 kpl herkkusieniä
1 kpl porkkana
1 appelsiinin kuori
2 l vasikanlientä
Ankanrinta
4 ankanrintaa
suolaa, pippuria
Ohra
1 l kanalientä
1 tl suolaa
2 ½ dl esikypsytettyjä ohrasuurimoita
voita
ruohosipulia