Ravunpyrstö-fenkolisalaatti ja limettivinaigrette

Pese fenkoli ja poista ulommaiset lehdet. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Poista melonista siemenet ja lohko myös se. Revi salaatti haarukkapaloiksi ja levitä lautasille tai tarjoiluvadille. Revi päälle rucola. Asettele salaatille fenkoli- ja melonilohkoja ja ripottele joukkoon herneet. Sulata voi paistinpannulla ja lisää halkaistu valkosipulin kynsi. Valuta ravut ja paista ne nopeasti kuumassa valkosipulivoissa. Nostele ravunpyrstöt salaatille.
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja viimeistele salaatti kastikkeella. Tarjoile heti!

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
2 fenkolia
100 g pakasteherneitä sulatettuna
1/2 cantaloupemeloni
1 ruukku vihreää rapeaa salaattia
1 ruukku rucolaa
170 g ravunpyrstöjä
2 rkl voita
1 valkosipulin kynsi
Limevinaigrette:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl limetin mehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
Katso myös nämä reseptit: