Rapukakut, tomaatti-kurkkusalsa ja salaatti uusista perunoista

Puolita uudet perunat ja sekoita niiden joukkoon kaikki muut perunasalaatin ainekset. Nosta salaatti jääkaappiin tekeytymään.

Lohko tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. Kuutioi myös kurkku ja hienonna sipuli. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Hienonna katkaravut veitsellä pieneksi hakkelukseksi. Hienonna kalafileet monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Yhdistä kulhossa hienonnetut ravut ja kala. Lisää joukkoon limetin kuori ja mehu, suola, sokeri, hienonnettu sipuli ja chili, kalakastike, hienonnettu korianteri ja kananmunan keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti mutta tasaisesti massaan. Ota massasta lusikalla pieniä nokareita ja paista ne voin ja öljyn seoksessa molemmin puolin kauniin kullan ruskeiksi. Käsittele kakkusia varoen etteivät ne hajoa. Tarjoile rapukakut perunasalaatin ja salsan kera.

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
170 g katkarapuja liemessä
400 g vaaleaa kalaa nahattomina fileinä
1 limetin mehu ja kuori raastettuna
1-1,5 tl suolaa
1 tl sokeria
2 salottisipulia hienonnettuna
½ punainen chilipalko hienonnettuna (poista siemenet)
2-3 rkl kalakastiketta
1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 pientä kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna)
voita ja öljyä paistamiseen
Salaatti:
600 g uusia perunoita keitettynä
1 punasipuli hienonnettuna
1 dl thaibasilikaa hienonnettuna
3 rkl öljyä
2 rkl limetin mehua
ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria
Tomaatti-kurkkusalsa:
2 isoa tomaattia
½ kurkku
1 pieni sipuli
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valko- tai punaviinietikkaa
ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria
Katso myös nämä reseptit: