Rapu-sitruunarisotto

Hienonna sipulit.

Kuumenna kattilassa rapu/äyriäisliemi.

Kuullota sipulit toisessa kattilassa rypsiöljyn ja voin seoksessa. Lisää sipulin joukkoon risottoriisi ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja ala lisäämään kuumaa rapulientä kauhallinen kerrallaan. Risotto saa kiehua koko ajan miedolla lämmöllä. Anna liemen aina imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Jatka liemen lisäämistä kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Mausta risotto sitruunan kuorella ja mehulla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja voi.

Kuumenna pannussa voi ja lisää chilijauhe. Lisää ravunpyrstöt ja kääntele niitä muutaman kerran pannulla niin että ne kuumenevat.

Tarjoa risotto heti ravunpyrstöjen kanssa.

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
n. 250 g risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
n. 5 dl hyvää rapu- tai äyriäislientä
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa
tuoretta mustapippuria
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
3 rkl voita
Lisäksi:
1 rkl voita
ripaus chilijauhetta
1 prk (170 g) ravunpyrstöjä liemessä (valutettuna)
Katso myös nämä reseptit: