Pikku Myyn Kalapiirakka

© Moomin Characters ™

Pieni ja pippurinen Pikku Myy on kepposten mestari, mutta kerrotaan hänen tehneen joskus myös jotain hyvääkin – nimittäin mehevän kalapiirakan. Pikku Myyn kalapiirakka sai alkunsa, kun Pikku Myy halusi hyvittää pahoja tekosiaan. Niinpä hän päätti yllättää Muumitalon väen ja valmistaa heille herkullista kalapiirakkaa, jonka reseptin hän oli näpistänyt rakkaalta äidiltään. Yllättäen kalapiirakasta tuli hitti, josta pitivät kaikki – aikuisista lapsiin. Ja Pikku Myykin sai taas hyvän syyn keppostella, kun vanhat kolttoset oli nyt virallisesti hyvitetty.

VALMISTUSOHJE

Painele sulanut ruistaikina piirasvuokaan (ø 25, reunan korkeus 3 cm) Sekoita jogurtti, kananmunat, mausteet, juustoraaste ja yrttisilppu ja kaada seos pohjan päälle vuokaan. Asettele jäiset kalapuikot täytteen päälle. Paista uunissa 225 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.
Anna piiraan jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoamista. Ripottele oliiviöljyllä maustetut halkaistut kirsikkatomaatit ja rucolanlehdet pinnalle.  

Kommentoi

Ainekset
6-8 annosta
1 rs (250 g /10 kpl) Muumi Fileekalapuikkoja
1 rs 250–300 g peruna-ruistaikinaa, pakaste
250 g paksua jogurttia
4 kananmunaa
1 tl basilikaa
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
150 g mozzarella-juustoraastetta
1 dl tilliä ja ruohosipulia silputtuna
Tarjoiluun
rucolaa, kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
Katso myös nämä reseptit: