Lohikääröt

Yhdistä piparjuurituorejuusto ja smetana keskenään. Hienonna punasipuli. Sekoita sipuli ja cavi-art tai mäti tuorejuustoseoksen joukkoon.

Laita nokare täytettä lohiviipaleen päälle ja nosta reunat ympärille. Leikkaa kevätsipulinvarsista pätkiä ja solmi ne lohikäärön ympärille.

Leikkaa ruisvuokaleivästä sopivan kokoisia paloja. Nosta lohikääröt leipäviipaleiden päälle. Purista päälle sitruunamehua ja rouhi pinnalle mustapippuria. Viimeistele koristelu pieneksi leikatuilla kevätsipulinvarsilla.

Vinkki: Gluteenittomaksi vaihtoehdoksi sopii hyvin gluteeniton, paahtoleivän tapainen tumma viipaleleipä.

Tämän reseptin on suunnitellut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Kommentoi

Ainekset
10 kappaletta
Cavi-art-/Mätitäyte:
1/2 prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa
120 g smetanaa
1/3 isoa (tai 1/2 pientä) punasipulia
80 g Chipsters punaista cavi-artia TAI pastöroitua kirjolohenmätiä
Muut ainekset:
250 g Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita
kevätsipulinvarsia
10 viipaletta ruisvuokaleipää
sitruunamehua
mustapippuria