Lipeäkalaa risoton kera

Valmista lipeäkala pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

Risotto
Kuumenna viini, vesi ja liemikuutio kiehuvaksi.
Lorauta öljy toiseen kattilaan, lisää sipulikuutiot ja kuullota ne läpikuultaviksi mutta älä ruskista.

Huuhtaise siivilään mitattu risottoriisi kylmällä vedellä ja kaada se kattilaan, lisää kanelitanko joukkoon ja kuullota riisiä minuutti. Lisää liemi kolmessa erässä, lisää lientä vasta kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Kokonaiskeittoaika on 15-20 minuuttia.

Poista kanelitanko ja sekoita parmesaaniraaste ja rasva joukkoon. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Pane kansi päälle ja anna risoton tekeytyä 5 minuuttia ennen syöntiä.

Viimeistele risotto ruohosipulisilpulla tai rucolakrassilla, parmesaanista vuoluilla lastuilla ja pippurilla.

Kommentoi

Ainekset
4-6 annosta, valmista risottoa 750 g
1 pkt (noin 1 kg) Chipsters Lipeäkalaa
Risotto:
2 dl valkoviiniä
4 dl vettä
1 kalaliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
1 dl sipulikuutioita
2 1/2 dl risottoriisiä
1 kanelitanko
1 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita tai margariinia
mustapippuria
Pinnalle:
ruohosipulisilppua tai rucolakrassia
parmesaanilastuja
karkeaksi rouhittua mustapippuria
Katso myös nämä reseptit: