Lämmin katkarapu-oliivipiiras

Painele sulanut piirakkataikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle ja reunoille. Halkaise purjo ja huuhtele se huolellisesti kylmän veden alla. Poista puisevat lehtien vihreät päät ja hienonna loppu purjo. Kuullota purjosipuli rypsiöljyssä pehmeäksi ja jäähdytä. Levitä purjo, katkaravut, oliivit ja  kaprikset tasaisesti piirakkapohjalle. Sekoita kulhossa ranskankerman joukkoon sinappi, sitruunan mehu ja raastettu kuori, tilli ja kananmunat. Kaada seos täytteiden päälle. Ripottele piirakan pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kera.

Kommentoi

Ainekset
6-8 annosta
1 pkt valmista piirakkataikinaa
Täyte:
1 purjosipuli
1 rkl rypsiöljyä
170 g katkarapuja
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
3 rkl kapriksia
4 dl ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl hienonnettua tilliä
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
Katso myös nämä reseptit: