Kylmäsavulohitäytteiset krepit

Mittaa kulhoon kivennäisvesi ja maito. Vispilöi joukkoon ensin jauhot ja sitten kananmunat. Mausta taikina suolalla ja lisää rasva. Jätä taikina hetkeksi turpoamaan.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään kulhossa paitsi kylmäsavulohiviipaleet. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään.
Paista kreppitaikinasta ohuita lettuja ja nosta ne lautaselle odottamaan.
Rakenna annos: laita lautaselle iso kreppi ja levitä päälle pari kylmäsavulohiviipaletta. Tarkista täytteen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Nosta lohiviipaleiden päälle lusikallinen täytettä ja viimeistele tuoreella tillillä tai rucolalla. Tarjoile.

Kommentoi

Ainekset
4-6 annosta
Kreppitaikina:
2,5 dl kivennäisvettä
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 rkl rypsiöljyä tai voita sulatettuna
Täyte:
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 prk (125 g) smetanaa
1 limetin mehu
1 dl hienonnettua basilikaa
1 dl hienonnettua tilliä
1 hapokas omena kuutioina
1 pieni punasipuli kuutioina
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 pkt (150 g) Hyvä Apaja Kylmäsavulohta viipaleina
Koristeluun:
tilliä tai rucolaa

Katso reseptiin liittyvät tuotteet

Katso myös nämä reseptit: