Kesäsipulilla, voilla ja chilillä täytetty kokonainen kirjolohi grillissä

Kuivaa kirjolohen pinta ja vatsa talouspaperilla. Leikkaa kylkiin terävällä veitsellä muutama viilto molemmin puolin kalaa. Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos valmistat kalan grillissä, nosta se ison folionpalan päälle.

Sekoita suola ja mustapippuri keskenään ja hiero seos kalan pintaan ja vatsaan. Täytä vatsa vielä kesäsipulilla, chilillä, voinokareilla ja sitruunatimjamilla. Kiinnitä vatsa varrastikuilla tai cocktailtikuilla. Purista kalan päälle vielä sitruunan mehu.

Laita kala 200-asteiseen uuniin ja paista 30-40 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys kylkeen leikatuista viilloista haarukalla hieman kalan paksuinta kohtaa raottamalla. Jos grillaat, kääri kala napakkaan foliopakettiin ja nosta se grilliin. Kääntele pakettia grillissä pari kertaa ja tarkista kypsyys edellä mainittuun tapaan.

Tarjoile kala keitettyjen uusien perunoiden ja vihreän salaatin kera.

Kommentoi

Ainekset
6-8 annosta
1 Hyvä Apaja kokonainen kirjolohi
1-2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 reilu nippu kesäsipulia
1-2 punaista chilipalkoa viipaloituna
50 g voita
5-6 oksaa sitruunatimjamia
1 sitruunan mehu
2 varrastikkua tai muutama cocktailtikku