Katkarapu-kylmäsavulohi-bouillabaisse

Kuori ja hienonna sipulit. Viipaloi fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja kuutioi perunat.

Kuullota sipulit pehmeäksi kattilassa voin ja rypsiöljyn seoksessa. Lisää kattilaan peruna sekä fenkoli ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää kalaliemi, valkoviini, sahrami ja yrttien oksat. Anna kiehua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Poista sillä aikaa tomaateista siemenet ja kuutioi tomaatit pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kylmäsavulohiviipaleet. Lisää keittoon tomaatit ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lisää lopuksi valutetut katkaravut ja kylmäsavulohisuikaleet. Viimeistele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla tai timjamilla.

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
1 fenkoli
3 kiinteää keskikokoista perunaa
1 rkl voita
2 rkl rypsiöljyä
8 dl hyvää kalalientä
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
muutama oksa timjamia
muutama oksa lehtipersiljaa
6 kypsää tuoretta tomaattia (tai 1 prk hyviä, kokonaisia säilyketomaatteja)
suolaa
mustapippuria
1 prk (170 g) katkarapuja liemessä (valutettuina)
1 pkt (150 g) Hyvä Apaja kylmäsavulohiviipaleita
Viimeistelyyn:
hienonnettua lehtipersiljaa tai timjamia

Katso reseptiin liittyvät tuotteet

Katso myös nämä reseptit: