Katkarapu-kookoskeitto

Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös chilipalko. Suikaloi paprikat ja kesäkurpitsa.

Kuumenna kattilassa rypsiöljy ja lisää siihen curry sekä paprikajauhe. Lisää sipulit, chili sekä inkivääri ja kuullota pehmeäksi. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Mausta kaffirlimenlehdillä, limen mehulla ja kalakastikkeella. Lisää liemeen kaikki kasvikset ja anna kiehua kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Lisää valutetut katkaravut, kiehauta ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Viimeistele keitto hienonnetulla korianterilla tai thaibasilikalla.

Kommentit

Tätä kannattaa kokeilla. Oli muuten hyvää!

Kommentoi

Ainekset
4 annosta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 pieni punainen chilipalko
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl currya
0,5 tl paprikajauhetta
2 rkl rypsiöljyä
1 tlk kookosmaitoa
5 dl kasvislientä tai vettä
3 kaffirlimetinlehteä
1 limen mehu
1 rkl kalakastiketta
2 paprikaa
puolikas kesäkurpitsa
100 g vihreitä papuja
1 prk (170 g) katkarapuja liemessä (valutettuina)
suolaa
Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria tai thaibasilikaa
Katso myös nämä reseptit: