Kalapurilainen

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, öljy ja muna. Sekoita joukkoon jauhot noin desilitra kerrallaan. Vaivaa lopuksi kädellä, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin 2 tuntia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kuuteen osaan. Pyörittele jauhoja apuna käyttäen sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla vielä 1-2 tuntia.

Lämmitä maitoa varoen mikrossa. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Halkaise sämpylät ja paahda puolikkaat grillissä, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla.

Leikkaa tomaatit ja kevätsipulinvarret siivuiksi. Laita kasviksia sämpylänpuolikkaiden päälle.

Kypsennä kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan; keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Laita 2-3 kalapuikkoa jokaiseen purilaiseen. Annostele päälle Remouladekastiketta. Paina päälle toinen sämpylänpuolikas.

Tämän reseptin on suunnittelut ja kuvannut Kinuskikissa: www.kinuskikissa.fi

Kinuskikissa kirjoittaa blogissaan tämän reseptin yhteydessä: "Laadukkaiden Chipsters-kalatuotteiden sarja on täydentynyt Muumi-fileekalapuikoilla. Halusin tehdä näistä jotain vähän erilaista, koko perheen herkkua. Niinpä päädyin leipomaan hampurilaissämpylöitä. Väliin laitoin raikkaita salaattiaineksia ja rapeaksi paistettuja kalapuikkoja. Kokonaisuuden kruunaa herkullinen, kalan lisukkeeksi sopiva kastike. Hampurilaiset on totuttu syömään lämpiminä, mutta kalapurilaisten kohdalla kaavaa voi uudistaa; ne maistuvat myös kylminä. Tarjoa ruokaisten evässämpylöiden tapaan vaikkapa huikopalana sienimetsässä tai eväsretkellä."

Kommentoi

Ainekset
6 kpl
Hampurilaissämpylät:
¼ pkt (à 50 g) hiivaa
1 ½ dl maitoa (tai vettä)
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1 muna
3 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl grahamjauhoja
Pinnalle:
huoneenlämpöistä maitoa (tai vettä)
seesaminsiemeniä
Täyte:
jäävuorisalaattia
kevätsipulinvarsia
1 - 2 isoa tomaattia
12 - 18 kpl Muumi Fileekalapuikkoja
200 g Hyvä Apaja Remouladekastiketta