Graavilohi-mansikka-fetasalaatti ja minttujogurtti

Leikkaa parsojen tyvestä pois noin 2 cm pituinen puiseva pala. Paloittele parsat 3-4 cm pätkiksi. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista parsoja 2-3 minuuttia. Kaada parsat lautaselle hetkeksi odottamaan. Mausta parsat kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Pese kurkku ja halkaise se. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Puhdista mansikat ja puolita ne. Revi salaatit haarukkapaloiksi.

Levitä isolle vadille salaatti, kurkkuviipaleet ja mansikat sekä graavilohiviipaleet. Asettele päälle parsat ja murenna vielä pinnalle fetajuusto. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa hyvin vispilöiden. Tarkista maku. Kaada kastike salaatille ja tarjoile.

Kommentoi

Ainekset
8-10 annosta
1 nippu vihreää parsaa
1 rkl rypsiöljyä
1 kurkku
1 l mansikoita
2-3 kerää salaattia
500 g Hyvä Apaja Graavilohiviipaleita
200 g fetajuustoa
Kastike:
3 dl maustamatonta jogurttia
2 limetin mehu ja 1 kuori
0,5-1 tl suolaa
0,5- 1 tl sokeria
mustapippuria
1 tl dijon- sinappia
2 dl tuoretta minttua tai basilikaa hienonnettuna

Katso reseptiin liittyvät tuotteet

Katso myös nämä reseptit: