Chipsters yrityksenä

Katso yritysesittelyvideomme sivun alareunasta.

Ahvenanmaalainen Ab Chipsters Food Oy on yksi Suomen johtavista kalan jalostajista ja markkinoijista. Yrityksen juuret ulottuvat aina vuoteen 1934. Chipstersin korkeatasoisissa tuotteissa yhdistyvät helppokäyttöisyys ja saaristolaisten pitkät kalanvalmistuksen perinteet.

Toimintapolitiikka: Tuotamme, myymme ja toimitamme ihmisille ruokaa. Suuri osa tuotteistamme on helposti pilaantuvia elintarvikkeita, jolloin ennalta ehkäisevä riskien hallinta korostuu. Takaamme tutkimustiedon, riskien arvioinnin ja hallinnan sekä jatkuvan omavalvonnan kautta turvalliset tuotteet. Osaava henkilöstö, ajan tasalla olevat ohjeet ja niiden tinkimätön noudattaminen varmistavat tuoteturvallisuuden. Tarjoamme henkilöstöllemme turvallisen työympäristön, ja kehitämme sitä yhdessä koko henkilöstön kanssa. Työturvallisuustyössä painotamme ennaltaehkäisevää toimintaa. Henkilöstön perehdytyksessä ja opastuksessa korostamme jokaisen velvollisuutta huolehtia turvallisesta työympäristöstä ja turvallisuusohjeiden noudattamisesta. Ympäristöasioissa olemme edelläkävijöitä ja meillä on useita kehityshankkeita meneillään koko ajan. Noudatamme lainsäädäntöä ja sitoudumme toimintamme jatkuvaan parantamiseen. Tiedotamme henkilöstölle, viranomaisille, asiakkaille ja muille sidosryhmille toimintamme sekä uusien hankkeiden mahdollisista elintarviketurvallisuus- sekä ympäristövaikutuksista.

Puhdas saaristo on toimintamme lähtökohta. Korkealaatuisissa ja maukkaissa tuotteissamme on helppo havaita raaka-aineiden ehdoton tuoreus ja raikkaus. Yrityksen toiminta perustuu asiakaslähtöisyyteen, hyvään toimitusvarmuuteen ja osaavaan henkilökuntaan. Toimipaikat Keravalla, Jyväskylässä ja Oulussa mahdollistavat koko maan kattavan jakeluverkoston ja myynnin.

Yrityksen oma kalankäsittelylaitos sijaitsee Maarianhaminassa. Kalan matka pyyntivesistä jatkojalostukseen on mahdollisimman lyhyt, sillä 70 % ruokakalaksi kasvatettavista kirjolohista sijaitsee vain 20 minuutin matkan päässä kalatehtaastamme. Raaka-aineen tuoreus ja oikeaoppinen käsittely on erittäin tärkeää meren herkkujen osalta. Kala on herkästi pilaantuva elintarvike eli kylmäketjun säilymisen ja kalan hellävaraisen käsittelyn merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Kalan jäähdyttäminen heti pyynnin jälkeen ja tarkkaan suunnittelemamme kylmäketjun katkeamattomuus takaavat Chipstersin tuotteiden ensiluokkaisen laadun ja turvallisuuden.

Myrskyluodon Maijan kotivesiltä olemme lähteneet myös maailman valtamerten ääreen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laajan kalatuotevalikoiman. Kotoiset saalisapajamme eivät anna mm. Itämeren suolapitoisuudesta johtuen esimerkiksi katkarapuja, äyriäisiä tai muita valtamerikaloja.

Chipsters on suurkeittiöpuolella tuoreen ja pakastetun kalan sekä kalatuotteiden johtava brandi Suomessa. Suurkeittiöasiakkaillemme tuotevalikoimastamme löytyy kalan lisäksi riistaa, lihaa ja kananpoikaa sekä sieniä, marjoja, tuoreita, esikäsiteltyjä kasviksia ja hedelmiä. Toimimme yhteistyössä ensiluokkaisten kumppaneiden kanssa. Porvoon herkkukeittiö valmistaa meille salaatit ja kastikkeet sekä pateet ja terriinit. Tuotevalikoimamme täyttää ammattilaisten korkeat kriteerit ja saman elintarvikkeiden laadun tarjoamme myös vähittäiskauppaan kuluttajien nautittavaksi.