Vuoden 2014 trendikatsaus

Esittelemme viisi ruokapuhetta ja ruoan ostamista muovaavaa trendiä.

Back to basics. Aitoa, yksinkertaista, alkuperäistä ja läheltä.

Aitouden vaade ja perinteisiin katsominen pysyy pinnalla tulevanakin vuonna. Ruokaskandaalit pysyvät  mielissä ja alkuperä halutaan tietää. Lähellä tuotettu kantaa enemmän arvoja kuin kaukaa tuotu.

Muista! Varaudu vastaamaan kysymyksiin. Tiedä mitä myyt. Puhu totta. Tuo perinteitä rohkeasti nykypäivään, hyödynnä sesonkeja.

Wellness and health. Hyvä olo, hyvä ravinto, hyvä elämä.

Kaikkea superfoodeista aivoruokaan ja henkisestä hyvinvoinnista ruokakolmioon. Lihasta keskustellaan taatusti, siihen vaikuttavat niin kansainväliset ilmiöt kuin uudet suomalaiset ravitsemussuositukset.

Muista! Tutustu uuteen ruokapyramidiin, ota tarjonnassa huomioon kasvisruokailijat ja kasvispainotteisesti syövät sekasyöjät, seuraa vuoden alussa kiihkeänä käyvää keskustelua.

Individualismi Mikä juuri minulle on parasta ja sopivinta.

Itselle parhaiden ja sopivimpien asioiden etsiminen näkyy niin ruokailussa kuin liikunnassakin. Mobiilisovellukset, laskurit, anturit ja mittarit käyvät kuumina, kun halutaan analysoida juuri omia tarpeita.

Muista! Ota asiakkaasi tarpeet huomioon. Jos saat ruokatuotteeseen itselle muokkaamisen tuntua, vaikkapa vaihdettavilla komponenteilla tai moduuleilla, saat nämä kuluttajat tyytyväisiksi.

Experientality. Kokemuksellisuus, elämyksellisyys.

Ruoka on paljon muutakin kuin vain ruokaa. Tuotteelta odotetaan tarinoita. Niistä innostutaan ja halutaan tunteita ja odottamattomia elämyksiä. Syömisen elämykseen kuuluvat yhdessä syöminen ja uudet maut, tuoksut ja atmosfääri.

Muista! Aasia, Afrikka, Brasilian jalkapallokisat ja tulevat olympialaiset. Tarinat ja tuottajat tuotteittesi takana.

Convenience. Kiireisyys, mukavuudenhalu, muuttuvat elämäntilanteet.

Paikasta toiseen siirtyvä ihminen haluaa nopeasti ja helposti syötävää maukasta ruokaa. Kotonakin arvostetaan valmista, laadukasta ruokaa. Aikaa käytetään itselle arvokkaisiin asioihin, ja kaikille ruoanlaitto ei ole sitä.

Muista! Take away-ruokatuote kuntoon: uusia ideoita, kivoja pakkauksia, laadukasta ja helposti syötävää ruokaa.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014