Tiesitkö nämä 5 faktaa kirjolohesta?

5 faktaa kirjolohesta:

1.    Kirjolohi tunnetaan myös nimillä forelli ja sateenkaarirautu

2.    Kirjolohi kuuluu Tyynenmeren Oncorhynchus-lohisukuun, joka on tuotu Pohjois-Amerikasta Suomeen.

3.    Kirjolohen liha on vähäruotoista, punaista, rasvaista ja kiinteää. Maku on herkullinen ja muistuttaa lohta.

4.    Kirjolohen raaka-ainehinta on alhaisimmillaan loka-joulukuussa, jolloin tuotteesta on edullisinta valmistaa eri jalosteet.

5.    Chipstersin kirjolohet kasvatetaan Ahvenanmaalla ja jatkojalostetaan Maarianhaminassa. Laatua seurataan VTT:n kehittämällä laatuseurantajärjestelmällä.

Lue lisää: Kirjolohi on kestävä ja taloudellinen vaihtoehto

Terveellistä kalaa, ainakin 2 -3 kertaa viikossa!

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014