Suomen kokkimaajoukkue menestyi lämpimässä keittiössä

Suomen kokkimaajoukkue
Tapio Laine, joukkueenjohtaja
Lämmin keittiö: alkuruoka
Lämmin keittiö: pääruoka
Lämmin keittiö: jälkiruoka

Suomen kokkimaajoukkue on palannut Culinary World Cup –kilpailuista. Joukkue toi kotiin lämpimästä keittiöstä hienon suorituksen päätteeksi kultaa ja kolmannen sijan. Joukkueen kokonaissijoitus kilpailuissa oli yhdeksäs.

Lämpimän keittiön menussa näkyivät suomalaiset raaka-aineet: alkuruoka tehtiin Varkauden sammesta ja sen seurana oli esimerkiksi mummonkurkkua, tillimajoneesia ja suomalaista kaviaaria. Pääruoan pääraaka-aine oli Ahvenanmaan luomukaritsaa: mm karitsan sydämellä täytettyä karitsan kylkeä sekä paistettua ulkofileetä. Jälkiruoan kantavana voimana oli vadelma.

- Joukkueen työ oli järjestelmällistä, rauhallista, ammattimaista ja keskittynyttä mutta kuitenkin ilolla tehtyä työtä – oli suunnattoman hienoa seurata heidän määrätietoista työskentelyään. Tuomarit olivat useasti keittiössä ja joukkue keskusteli ja vastaili tuomareiden kysymyksiin loistavasti, antamatta sen häiritä työskentelyä, kehuu joukkueenjohtaja Tapio Laine.

Suomen kokkimaajoukkueen tavoite on vuoden 2016 Culinary Olympics –kilpailuissa. Se tarkoittaa paljon työtä ja harjoittelua. Vuoden 2015 harjoittelukalenterissa on 41 harjoittelupäivää ja paljon muita aktiviteetteja. Joukkue harjoittelee Karjaalla Raaseporissa, jossa joukkue myös asuu monipäiväisten harjoittelurupeamiensa ajan.

- Työmme jatkuu taas ensi vuonna. Ilman yhteistyökumppaneita ei olisi Suomen kokkimaajoukkuetta. Olemme suunnattoman onnellisia, että meillä on hyvät tukijat ja jotka luottavat meihin. Annamme mielellämme joukkueemme valtavan suuren tietotaidon yhteistyökumppaneidemme käyttöön. Sekä horeca-ala että kuluttajat varmasti  myös hyötyvät tästä työstä jota teemme, Laine muistuttaa.

Chipsters – Kokkimaajoukkueen ylpeä yhteistyökumppani – onnittelee joukkuetta hienosta suorituksesta ja toivottaa menestystä tulevaan!

Kuvat: Eva Tordera Nuño/CTOF

Katso kuvakoostetta Luxemburgin Culinary World Cup -kisoista:

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014