Saariston herkkuja esillä Fastfood & Cafe 2013 -messuilla

Chipsters on lähtenyt vuoteen 2013 innolla ja mielenkiintoisilla uutuuksilla. Osallistuimme 27. - 28.2. pidettäviin Fastfood & Cafe -messuihin Helsingin Messukeskuksessa ja  osastomme teemana oli Saariston herkut.

Kevään tärkeimmistä uutuuksista osastollamme esiteltiin UHP-hummeri, joka on täysin uudenlainen tuote Suomen markkinoilla. Aikaa ja rahaa loppukäyttäjältä säästävä valmistusmenetelmä takaa, että arvokas raaka-aine saadaan talteen viimeistä suikaletta myöten ja samalla liha kypsyy tasaisesti mehukkaaksi keittiössä kuin keittiössä.
UHP- eli Ultra High Pressure --menetelmä on säilömis- ja sterilointitapa, joka takaa hummeri-tuotteen hygieenisyyden, eettisyyden ja tasaisen laadun. Käsittelyn jälkeen liha kuljetetaan pakastettuna meriteitse. Pakasteesta hummeri voidaan valmistaa tilausten mukaan, ja kalliin raaka-aineen hävikiltä vältytään. Hummeri tainnutetaan aina ennen UHP-käsittelyä. Näin asiakkaalle voidaan taata, että lautasella ei ole stressilihaa eikä hummerissa ole makuvirheitä.
Chipstersillä on UHP-hummerin yksinmyyntioikeus Suomessa.

Yhteistyökumppanimme Ålands Trädgårdshallenin tuoreet ja esikäsitellyt juurekset olivat messuosastollamme nostettu esiin torikärrytyyliin. Ahvenanmaan otollinen ilmasto ja mineraalipitoinen maaperä luovat ihanteelliset edellytykset hedelmä- ja vihannesviljelykselle. Ahvenanmaan sadonkorjuun maut ovat nyt tilattavissa meiltä ammattikeittiöihin. ÅTH:n valikoima elää luonnon rytmiä: perusvalikoiman lisäksi kausittain tarjotaan parhaimmillaan olevia tuotteita kevään parsasadosta syysomenoihin. Ahvenanmaalta tuodaan ammattikeittiöiden tarpeisiin perusvalikoiman lisäksi hiukan erikoisempia kotimaisia juureksia, kuten raitajuurta ja juuripersiljaa. Tuotevalikoimassamme on monipuolisesti sekä kokonaisia että valmiiksi pilkottuja tuotteita.

Uutuusesittelyssä olivat myös kolme erilaista Hedelmix-hedelmäsalaattia pakattuina kätevään annospikariin. Pikarissa on tuoreita hedelmiä paloiteltuina sopivankokoisiksi suupaloiksi ja mukana pakkauksessa on myös pieni haarukka. Myyntierälaatikossa on 9 annospikaria.
Hedelmix-hedelmäsalaatit sopivat mainiosti välipalatarjoiluun, kokoustarjoiluun ja Take away -myyntiin kahviloissa ja henkilöstoravintoloissa.

Loisto-sushirasiat olivat osastollamme esillä nimensä mukaisesti "majakassa" - loistohan tarkoittaa merenkulkijan valoa. Ja Luomu Lastu persoonat ihastelivat messuvilinää aitiopaikalta messuseinän hyllyltä. Tuotemaistatuksessa meillä oli ÅCA:n Kungsgård- ja Pommern-juustoa ja Grannasin tuorepuristettua omenamehua.
 

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014