Ruokamatkailija janoaa tarinoita

Kesän matkailukausi on käsillä. Juuri nyt onkin hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä Suomessa kulkeva  matkailija ruoaltaan haluaa, ja miten sitä voisi hyödyntää omassa liiketoiminnassa.

Ruokamatkailu on ollut nousussa viime vuosina ruokaan liittyvän valtavan kiinnostuksen myötä. Siinä missä ennen täytettiin vatsaa matkailukokemusten lomassa, yhä useammalle nykyään myös itse ruokailu on osa matkailukokemusta. Ruoasta kiinnostunut matkailija ei vielä välttämättä tule Suomeen pelkästään ruoan takia, mutta muiden kokemusten ohessa moni vaatii myös elämyksiä myös ruokapöydän ääressä.

Ruokamatkailun nousussa on nähtävissä kaikuja myös vastareaktiosta globaaliuteen, suuruuteen ja ketjuuntumiseen. Tyypillisesti ruoasta kiinnostunut matkailija, olipa hän kotimainen tai ulkomainen, etsii aitoutta ja paikallisuutta. Jotain, mitä juuri täällä saa, mitä omassa kotimaassa, muualla Euroopassa tai vaikkapa naapurikaupungissa ei saa. Alueelle tai maalle tyypilliset raaka-aineet ja ruokatavat sekä paikalliset tuottajat, lähiruoka ja luomu ovat ruokamatkailun keskiössä. Samalla kokemuksia ja elämyksiä etsivä matkailija haluaa kuulla tarinoita siitä, mitä hän syö.

Tänä kesänä matkailijalle kannattaakin tarjota jotain sesonginmukaista, suomalaista ja jotain tyypillistä – kaupungille, alueelle, juuri sinun ravintolallesi. Se voi olla suomalaista järvikalaa, ahvenanmaanlammasta, lähipellolla tuotettua porkkanaa tai ravintolan listan suosituin sesonkiannos. Sitä mikä parhaiten konseptiin sopii, pääasia että ruokamatkailijalle on tarjota tarina tai pari. Mikä on sinun tarinasi tänä kesänä?

Tuotevalikoimastamme löytyy paljon tarinatuotteita ja saariston herkkuja:

Ensi viikosta alkaen tuoretta, kotimaista Ahvenanmaan parsaa ja varhaisperunaa

Norrbölen kalatehtaan tuoreet kirjolohipalatuotteet, savukalat, pyörykät ja pihvit

Ulfsby Gårdin tilalla vastuullisesti kasvatettua ylämaankarjan lihaa

Maija Höggblomin luomukasvatettua ahvenanmaan lampaan karitsanlihaa Bussön saarelta

Ahvenanmaan sadon esikäsitellyt juurekset ja kasvikset Ålands Trädgårdshallenilta

Ålandsmejerietin kilpailuissa palkintoja keränneet juustot sekä perinteisesti kirnuttu voi

Ahvenanmaan omenista Jan Mattsonin valmistama Grannas tuorepuristettu omenamehu

 

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014