Luomuviikko tulee: Chipsters Luomulohi

Chipsters toi norjalaisen luomulohen markkinoille 2 vuotta sitten luomuviikon aikaan. Luomulohen menekki on kasvanut maltillisesti, mutta nyt tavallisen lohen hinnannousun myötä myös luomulohi on saanut koko joukon uusia käyttäjiä. Sitä myydään sekä ravintoloissa että vähittäiskaupassa, ja koulujen keittiötkin ovat alkaneet tuotteesta kiinnostua.

Luomulohella on sekä ekologisia, että makuun vaikuttavia hyötyjä ja myös mielikuvaetu tavanomaiseen loheen verrattuna. Kaikki rehu on sellaista, jota kala luonnollisesti syö,  rehun kalaraaka-aine on kestävän kalastuksen säädösten mukaisesti kalastettua ja kasvatuksen muutkin ympäristövaikutukset on minimoitu. Kalan tuotannossa ei käytetä lisäaineita, geenimuunneltuja ainesosia tai väriaineita.

Luomulohet saavat uida riittävästi, koska kasvatusaltaissa pidetään vähemmän kaloja kuin tavanomaisessa tuotannossa. Samalla myös kalojen terveyteen kiinnitetään paljon huomiota. Tämä kaikki pystytään todentamaan, ja viranomaiset valvovat koko tuotantoketjua, jotta asiakkaat saavat sen, mistä ovat maksaneet.

Käytännössä lautaselle päätyy tavanomaista kasvatettua lohta vähärasvaisempi ja kiinteämpi kala. Väriaineiden käyttökiellon vuoksi kala on luonnollisen lohen värinen ja rehun koostumus pitää osaltaan huolen hyvästä mausta.

11199 Chipsters Luomulohi, ruodoton n. 1 kg dyno

11499 Chipsters Luomulohi, ruodoton 10 kg / ltk

 

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014