Kotimainen kasvatettu kala on järkivalinta

Kasvatettu kotimainen kala on oivallinen valinta silloin, kun keittiöllä on tarpeen saada tuoretta kalaa varmasti ympäri vuoden. Kotimaisen kasvatetun kalan etuihin kuuluvat saatavuuden ja tuoreuden lisäksi lyhyet kuljetusmatkat ja luotettava tasalaatuisuus. Tarkoin säädelty ja valvottu kasvatus tuottaa kalaa, joka on laadukasta ja samalla ympäristön hyvinvoinnin huomioonottavaa.

Maassamme on noin 200 kalankasvatuslaitosta, jotka tuottavat vuosittain noin 12 miljoonaa kiloa kalaa. Eniten kasvatetaan kirjolohta, joka kattaa 90% kaikesta Suomessa kasvatetusta kalasta. Lisäksi kasvatuslaitoksissa kasvaa siikaa ja nieriää sekä kuhaa ja sampea.

Tiesitkö että?

- Kalan kasvatus on ekotehokasta: 100 kg:lla rehua tuotetaan 65 kiloa kalaa tai 20 kiloa siipikarjaa

- Kalankasvattajat ovat sitoutuneet alentamaan alan ympäristökuormitusta – ja saavuttaneet tavoitteensa kirkkaasti

- Kasvatettua kotimaista kalaa ei löydy WWF:n kalaoppaan punaiselta vältettävien listalta

(lähteet: Pro Kala: Kalakauppa-esite, WWF:n kalaopas)

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014