Kokkimaajoukkueelle olympiahopeaa!

Suomen kokkimaajoukkue korjasi ennennäkemättömän potin Erfurtin kokkiolympialaisista. Kokonaiskilpailun hopeasijan täydentää kilpailun lämpimän keittiön sarjan voitto huikeilla pisteillä 94,275. Suomi oli myös toiseksi paras Culinary art -sarjan kokonaiskilpailussa.
 
Hopea on voitto Suomelle

- Helvetin hyvä, törkeän hyvä saavutus! Olemme tähän enemmän kuin tyytyväisiä, riemuitsee joukkueen johtaja Tapio Laine.
 Suomi paransi huikeasti sijoitustaan edellisistä olympialaisista, kun joukkue nousi kovalla työllä seitsemänneltä sijalta toiseksi. Suomelta osattiin odottaa upeaa suoritusta jo kahden vuoden takaisten Luxemburgin MM-kisojen lämpimän keittiön kolmannen sijan perusteella.
 Hopean painoarvoa nostaa se, että se on Pohjoismaiden paras suoritus Erfurtin kokkiolympialaisissa vuonna 2016. Rakkaat kilpakumppanimme Norja ja Ruotsi romahtivat sijoille 5. ja 6. Kultaa pokkasi Singapore ja pronssia Sveitsi.
 
Kehuja ja kultaa
 
Kokkileijonat lunastivat odotukset. Kilpailun aikana tuli selväksi, että joukkue tietää mitä tekee, ja palaute oli kautta linjan kiittävää. Lämpimän keittiön esivalmistelut ja järjestelmällinen työskentely ansaitsivat erityiskiitokset ja täydet pisteet keittiötuomareilta.
Kolmen ruokalajin menu oli alusta loppuun loistava. Alkuruoka oli makutuomareiden mukaan hyvä, harmoninen kokonaisuus, vaikka siinä oli paljon komponentteja.
- Pääruoan peuranfilee sai kehuja täydellisestä kypsyydestä. Maa-artisokkaterriini oli myös erityisen hyvän makuinen. Myös jälkiruokaa pidettiin erittäin hyvänä kokonaisuutena, kapteeni Kristian Vuojärvi kertaa tuomaripalautetta.

Suomen lämmin keittiö oli olympiakisojen paras.
 
Kylmän pöydän värisyttävä kulta
 
Culinary Artin ja Pastry Artin muodostama kylmän pöydän kokonaisuus sai samanhenkistä palautetta, vaikka tämän osion tuomaroivat eri henkilöt.
- Pöytämme oli tuomaripalautteen mukaan eheä, harmoninen kokonaisuus. Showplatemme, ison kala- ja äyriäislajitelman, yhteydessä kehuttiin vatia ja sen ruokien kanssa muodostamaa hienoa kokonaisuutta, Vuojärvi kertoo.
Kun tuomarit sanovat kapteenille, että voitte olla ylpeitä työstänne, on joukkue todellakin tehnyt kovan suorituksen! Se palkittiin Culinary art -osakilpailun hopeasijalla - vain kokonaiskilpailun voittaja Singapore oli parempi.
 
Kiitosten aika

Joukkueen johtaja Tapio Laine on hyvin tyytyväinen kuluneeseen olympiadiin.
- Meillä on äärimmäisen hyvä ja vahva joukkue, joka puhaltaa yhteen hiileen. Olemme tehneet historiaa ja tuoneet Suomea tunnetuksi hyvistä raaka-aineista sekä joukkuetyöskentelystä. Kaksi kultaa. Kiitos niistä kuuluu joukkueelle, joka on yhtä suurta perhettä. Kiitos, Laine sanoo.
 
Menestykseen tarvittiin paljon tekijöitä
 
- Ilman yhteistyökumppaneitamme Suomi ei olisi koskaan päässyt tähän tulokseen. Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä, toteaa toiminnanjohtaja Nils-Gustaf Höglund.
Kokkimaajoukkueen yhteistyökumppaneita kaudella 2014 - 2016  olivat Electrolux, Arla, Raaseporin kaupunki, Werner Gourmetservice, Chipsters, Reinin Liha, Löfbergs, Figgjo, Gourmetgruppen, Åsö, Ejendahls, Baker's, Jepo, Dick, Mercedes-Benz CharterWay, Scanpan, O. Ekman, Ortex, Lindén, Scanbox, Segers, Knorr, Mimi's, Suomen lämpömittari, Laroche, Ogier, Airam ja Latimeria.  

Taustaa
 
Erfurtissa käytiin 22.-25. lokakuuta 2016 jo 24. IKA-kokkiolympialaiset. Olympialaisten historia ulottuu vuoteen 1900, jolloin Frankfurtissa järjestettiin ensimmäiset keittotaiteeseen keskittyneet messut. Vuodesta 2000 lähtien olympialaiset on järjestetty Erfurtissa. Suomi on osallistunut olympialaisiin 1950-luvulta lähtien.
 
Vuoden 2016 kokkiolympialaiset Erfurtissa ovat kansallisten kokkimaajoukkueiden taistelukenttä: edustettuna on 59 kansallisuutta. Kokkimaajoukkueiden lisäksi mukana on myös juniorijoukkueita ja catering-sarjaan osallistuvia joukkueita. Paikalla on yli 2 000 kokkia ja he valmistavat yli 7 000 menua.

Teksti: Mariaana Nelimarkka, tiedottaja

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014