Kalasesonki kestää alkukesän

Uusia perunoita ja tuoretta kalaa. Makuelämysten tuottamiseen ei tosiaan paljon tarvita, kun tarjolla on laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita lyhyiden kuljetusmatkojen päästä. Kevään jäidenlähdön jälkeen päästään vihdoin taas nauttimaan kotimaisen kalan runsaasta tarjonnasta, josta kannattaa ottaa kaikki irti parhaan sesongin aikaan.

Kauden avaa kuha heti jäiden lähdettyä, ja sitä seuraavat ahven ja hauki. Näiden sesonki kestää touko-kesäkuulle. Lahnaa saa huhti-toukokuusta juhannukseen saakka, ja siika on vuorossa toukokuun lopulta aina syksyyn saakka. Jäät lähtevät merialueilla yleensä järvi-Suomea aiemmin, mikä venyttää mukavasti Chipstersin tarjoamien hauen, kuhan ja ahvenen sesonkia.

Tuoreen ja sesonginmukaisen ruoan tarjoaja elää aina luonnon rytmissä. Niinpä kalatarjontaa säätelee sama sää, joka päättää terassituolien täyttymisen tai primöörien saapumisen. Kalasesonkia määrittää vahvasti jäiden lähdön lisäksi alkukesän lämpö. Viileä alkukesä ilman hellejaksoja kannattelee kotimaisen kalan sesonkia muutaman kuukaudenkin, kun taas muutama viikko hellettä päättää sesongin lyhyeen. Taas on siis syytä olla tuntosarvet tarkkoina ja ottaa tuoreen ja edullisen suomukalan sesongista kaikki irti!

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014