Juhlakauden salaiset aseet

Artisokka-vuohenjuustoterriini (tuotenro 10280)
Bataatti-pinaattiterriini (tuotenro 10284)
Kasvisraitaterriini (tuotenro 10286)
Punajuuriterriini (tuotenro 10288)
Lohi-katkaraputerriini (tuotenro 10256)
Savusärkiterriini (tuotenro 10251)
Maalaispekonipatee (tuotenro 10290)
Riista-yrttipatee (tuotenro 10291)

Joulukauden valmistelut ovat pian käynnissä täydellä teholla. Mitä aiemmin suunnittelu aloitetaan, sitä vähemmän aikataulupaineista syntyy stressiä ja tärkeänä sesonkina voi keskittyä oleelliseen, hyvään ruokatuotteeseen ja asiakaspalveluun.

Joulun kalapöydän graavi- ja savukalatuotteet sekä mäti ovat ehdottomia suosikkeja vuodesta toiseen - ja lipeäkalankin ystäviä vielä löytyy.

Joulupöytään kannattaa kantaa myös valmiita juhlatuotteita: laadukkailla ja hyvintehdyillä pateilla, terriineillä ja kastikkeilla on monia etuja puolellaan. Porvoon herkkukeittiön terriinit edustavat kotimaisen ruokatuotteen kärkikastia. Niillä saa helposti joulunajan juhlavuutta alkuruoka- ja pääruoka-annoksiin sekä buffetpöytiin. Tuoreena myytävät maalaispekonipatee ja trendikästä villiruokaa edustava riistayrttipatee sopivat erinomaisesti juhlaan, vaikkapa Porvoon herkkukeittiön valmistaman cumberlandkastikkeen kera.

Tarjoilussa voi juhla-aikana kokeilla mielikuvituksen ja kekseliäisyyden rajoja, sillä terriinit taipuvat moneen.

- Terriinejämme kannattaa kokeilla erityisesti pääruoka-annoksien lisäkkeenä. Herkullisten kokoustarjoiluvoileipien valmistukseen sopii taas artisokka-vuohenjuustoterriini, punajuuriterriiniviipaleet esimerkiksi tummien leipäviipaleiden välissä voileipäkakun täytteeksi ja kasvisraitaterriiniä kapeina viipaleina salaatin päälle koristeeksi, mahdollisuudet ovat rajattomat vinkkaa Chipstersin keittiömestari Mats Sjöblom.

Terriinit ovat uudistuneet palvelemaan asiakasta paremmin: puolipyöreällä vuokamallilla ja aiempaa pienemmällä koolla viipaleet syntyvät kätevämmin ja pitävät viipalekoon maltillisena. Näin on saatu hävikki pienenemään ja tarjoiluvadit siisteiksi.

Valmistuotteiden monipuoliset käyttömahdollisuudet säästävät muutenkin aikaa ja resursseja keittiössä. Skagenröra sopii alkupalapöytään leivän päällä tarjottavaksi. Muutamilla järkiostoksilla keittiö saa rauhassa panostaa pääraaka-aineen valmistamiseen huolella, kun kumppaniksi on valittu esimerkiksi lämmitystä vaille valmiit hollandaise-, bearnaise- tai kantarellikastike.

- Raaka-ainetilaukset ja kaikki valmistelut kannattaa suunnitella hyvin ja tehdä mahdollisuuksien mukaan pidemmällä aikavälillä. Näin esivalmisteluilla saavutetaan hyvä flow kiireiselle juhla-ajalle, Sjöblom vinkkaa.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014