Himoksella eletään sesongeissa

Himoksen keittiöpäällikkö Pekka Vuori tietää, mitä tarkoittaa vaihteleva työ. Himoksella ruokitaan sesonkiaikoina neljässä päivässä yli 5 000 henkeä, ja sesongin ulkopuolella keväällä ja syksyllä taas körötellään hitaammin.

- Ruokamme vaihtelevat kesän festarikansan pikaruoasta gourmetillallisiin – ja tilauksesta sorvataan lähes mitä tahansa. Se vaatii paljon meidän ammattitaidoltamme, mutta myös tavarantoimittajaltamme, Vuori pohtii.

- Olemme viime vuosina tiivistäneet raaka-ainepohjaamme niin, että mahdollisimman monet tilaamamme raaka-aineet olisivat käytössä mahdollisimman monenlaisissa tuotteissa. Varastointitilat täytyy käyttää tarkkaan hyväksi, ja järkevöittäminen helpottaa sekä työtä että budjettia.

Niinpä hedelmä- ja vihannestoimittajan haluttuihin ominaisuuksiin kuuluu paitsi toimitusvarmuus, myös joustavuus ja mahdollisuus tilata juuri oikeanlaisia tuotteita. Esimerkiksi talvisesongissa ei ehdi kuoria ja paloitella sellaista määrää juureksia, joita sujuvassa työssä tarvitaan, joten esikäsitellyt juurekset ovat tilauslistoilla. Hiljaisempina aikoina kustannuksia voi kontrolloida vähemmän esikäsitellyillä tuotteilla, ja kesällä taas huolehditaan sesonkiajattelusta: kotimaiset kokonaiset vihannekset ja juurekset ovat herkullisen makuisia, laadukkaita ja hinnaltaan sopivia, niinpä käsityöhön uhrataan hiukan enemmän resursseja.

- Hedelmä- ja vihannestoimittajaltamme vaadin toimitusvarmuutta, laatua ja tietysti sopivaa hintaa. Valikoiman täytyy olla monipuolinen, kuten toimintommekin ovat. Chipstersiltä on löytynyt juuri meille sopiva kokonaisuus, ja hankimme sieltä paljon muutakin kuin vain hevi-tuotteita. Lisäksi minulle on hyvin tärkeää, että yhteistyö toimii ja ymmärrämme toisiamme. Voimme vaikkapa puolin ja toisin hyvissä ajoin ennen erilaisia sesonkeja heittää vinkkejä siitä, millaisia tarpeita meillä on tai millaisia uusia juttuja Chipstersillä on meneillään, Vuori kiittää.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014