Helsinki Menu ala Matti Jämsen Helsinki-Vantaan Fly Inn & Deli ravintolassa

Alkuruoka: Kotimaista kylmäsavustettua siikaa sekä kirjolohta, kurkkua ja piparjuurimoussea
Pääruoka: Katajanmarjalla maustettua Ahvenanmaan luomukaritsaa, paahdettua sipulia ja karhunlaukkaa
Jälkiruoka: Uuniomenaa, suolakaramellia ja puolukkajäätelöä

Huippukokki Matti Jämsen on suunnitellut Helsinki-Vantaan ravintola Fly Innin & Delin uuden Helsinki Menun, joka on tarjolla keskiviikosta 21.10.2015 alkaen loppiaiseen 2016 asti. Uuden menukokonaisuuden inspiraationa on ollut Ahvenanmaan saariston makumaailma ja Chipsters on menuyhteistyössä mukana raaka-ainetoimittajana. Alkuruokana tarjolla on kotimaista kylmäsavustettua siikaa sekä kirjolohta, kurkkua ja piparjuurimoussea, pääruokana katajanmarjalla maustettua Ahvenanmaan luomukaritsaa, paahdettua sipulia ja karhunlaukkaa ja aterian kruunaa annos uuniomenaa, suolakaramellia ja puolukkajäätelöä.

Intohimo ruokaan ja kilpailemiseen on ajanut huippukokki Matti Jämseniä eteenpäin urallaan. Menestyminen kansainvälisissä kokkikilpailussa vaatii pitkäjänteistä ja kurinalaista harjoittelua, jossa myös fyysisellä kunnolla on tärkeä roolinsa. Kilpailu on kovaa, mutta samalla myös äärimmäisen antoisaa ja ammatillisesti palkitsevaa, kertoo häviämistä inhoava Matti.

Kokkien MM-kilpailussa Bocuse d’Or:ssa Matti on edustanut Suomea jo kaksi kertaa. Tämän vuoden Bocuse d’Or -kisassa hänet valittiin maailman neljänneksi parhaaksi kokiksi. Saavutus, johon kukaan muu suomalainen keittiöammattilainen ei ole yltänyt. Suomen Vuoden kokiksi Matti kruunattiin vuonna 2005 ja Islannissa hän juhli Food and Fun -kilpailun voittoa vuonna 2011. Matti itse arvostaa erityisen paljon valintaansa vuoden 2015 Kokkien Kokiksi Suomessa. Tämä siksi, että valinnan tekivät kollegat, eli maamme muut huippukokit.

www.mattijamsen.com

 

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014