Chipsters Luomu Lastut: markkinoiden ensimmäinen luomulaatuinen napostelutuoteperhe

Huhtikuussa tuodaan markkinoille lastuperhe, jota on odotettu. Chipsters Luomu Lastut tarjoavat luomuvaihtoehdon leffailtoihin ja kaveribileisiin. Luomuperheestä löytyy makua joka mieltymykseen: kauan kaivatut luomujuureslastut ja perunalastut merisuolasta chili-grillimaustettuun ja kermaviili-sipuliin.

Uudet Luomu Lastut ovat luomulaatuisista perunasta, juureksista, mausteista ja auringonkukkaöljystä perinteisellä keittomenetelmällä valmistettuja napostelutuotteita. Luomuraaka-aineiden kasvatuksessa ei käytetä mm. torjunta-aineita, eikä lastujen valmistuksessa ylimääräisiä lisäaineita tai esimerkiksi palmuöljyä.
Luomu Lastut tuodaan markkinoille ajassa, jossa kuluttajat ovat kiinnostuneita luomuruoasta.  Luomua etsitään yhä useammin kaupan hyllyistä ja luomumarkkinan arvo kasvoi 46 prosenttia vuonna 2011 1).  Jopa 1,4 miljoonaa suomalaista lukeutuu tällä hetkellä LOHAS-kuluttajiin 2). Nämä kuluttajat ovat kokeilunhaluisia, hyvin laatutietoisia ja kiinnostuneita vastuullisista tuotantotavoista sekä elintarvikkeista ja ruoanlaitosta. 
- Uskomme, että aika on vihdoin kypsä myös laadukkaalle luomunapostelutuotteelle. Chipsters Luomu Lastu on markkinoiden ensimmäinen maanlaajuinen, Suomen markkinoille tehty luomuperunalastu, joka löytyy tavallisten lähikauppojen snacks-hyllyistä. Jokainen aikaansa seuraava toimija ymmärtää varmasti luomun merkityksen myös tässä kategoriassa. Ja mikä tärkeintä, hinta on hyvin kilpailukykyinen tavanomaisiin lastuihin verrattuna, kertoo uutuuksista toimitusjohtaja Timo Vetriö.

Aitoa ja maukasta

Uudet lastut on valmistettu oikeaoppisesti luomuauringonkukkaöljyssä keittämällä. Aidon kettle cooking -keittomenetelmän ansiosta lastut ovat erityisen rapeita ja maukkaita, eivätkä kaipaa lisäaineita parantamaan makua tai koostumusta.

- Perinteisessä kettle-cooking menetelmässä perunalastut keitetään isossa kattilassa laskemalla ne öljyyn normaalia pienemmissä erissä. Näin öljyn lämpötila on helppo pitää tasaisena, ja lastuista tulee rapeita ja herkullisia. Keitämme tuotteet tällä hieman enemmän vaivaa vaativalla menetelmällä, koska uskomme, että arvokas luomuraaka-aine täytyy valmistaa huolella eikä mutkia oikoen, kertoo Vetriö.

Aitouden ytimessä olevat merisuolalla maustetut luomuperunalastut ja luomujuureslastut saavat makunsa vain ja ainoastaan keittomenetelmästä ja laadukkaista luomuraaka-aineista. Luomuperunasta ja luomuauringonkukkaöljystä sekä merisuolasta syntyy rapea yhdistelmä, joka koukuttaa kenet tahansa perunalastujen ystävän. 

Juureslastut ovat erityisen odotettu uutuus: niihin ihastuneet ovat kotimaisen tarjonnan puutteessa aikaisemmin tuoneet juureslastunsa mukana matkoiltaan. Chipstersin luomujuureslastupussiin on pakattu auringonkukkaöljyssä rapeaksi keitettyä palsternakkaa, punajuurta ja perunaa.

Maustettujen lastujen ystävät on myös huomioitu: Chiligrilli-maustetut luomuperunalastut on ytimekkäästi maustettu mielenkiintoinen uutuus, joka miellyttää varmasti etenkin herrakansaa. Kermaviili- ja sipulimaustetut perunalastut puolestaan ovat koko kansan ikisuosikkeja, joita saa nyt vihdoin myös luomuraaka-aineista valmistettuina.

Tuotetiedot
Chipsters Luomu Lastu Merisuola myydään 150 g pusseissa. Lastut on tehty luonnonmukaisesti viljellystä perunasta ja keitetty luomuauringonkukkaöljyssä. Lastut on maustettu merisuolalla.
Chipsters Luomu Lastu Juures myydään 75 gramman pusseissa. Lastut on tehty luonnonmukaisesti viljellyistä perunasta, palsternakasta ja punajuuresta ja keitetty luomuauringonkukkaöljyssä. Lastut on maustettu merisuolalla.
Chipsters Luomu Lastu ChiliGrilli myydään 150 g pusseissa. Lastut on tehty luonnonmukaisesti viljellystä perunasta ja keitetty luomuauringonkukkaöljyssä. Lastut on maustettu suolalla ja luomumausteilla, mm. valkosipulilla, paprikalla chilillä ja korianterilla.
Chipsters Luomu Lastu Kermaviili & Sipuli myydään 150 g pusseissa. Lastut on tehty luonnonmukaisesti viljellystä perunasta ja keitetty luomuauringonkukkaöljyssä. Lastut on maustettu suolalla ja luomumausteilla, mm. sipulilla, persiljalla ja valkosipulilla.

Lähteet
1) Luomuliitto/Nielsen Homescan 2011
2) tripod research oy, Ethos-tutkimus
LOHAS = Lifestyles of Health and Sustainability. Kuluttajat, jotka painottavat valinnoissaan kestävää kehitystä, hyvinvointia ja eettisiä tuotteita.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014