Blinit kuuluvat alkuvuoden herkutteluun

Tuoreet, kypsät blinit myydään 16 kpl:een pakkauksissa

Tuoksuvat, kuohkeat blinit luovat juhlavaa tunnelmaa alkuvuoden pimeisiin iltoihin. Bliniviikot alkavat perinteisesti vuoden alusta samaan aikaan, kun mateenmäti on sesongissa. Blinien juuret ovat Venäjällä, jossa niitä paistetaan vehnä-, tattari-, hirssi-, ja ruisjauhoista, ja ne nautitaan suolaisina ja makeina.

Blinien seuralaiseksi katetaan meillä tyypillisesti smetanaa ja mätiä, lohta ja erilaisia salaatteja, mm. metsäsienistä. Chipstersin valikoimasta saat kirjolohenmädin tuoreena 1 kg:n pakkauksessa. Myös suolakurkkua, punajuurta tai kovaksikeitettyä kananmunaa hakattuna on hyvä laittaa tarjolle, ja mikään perinne ei ole niin tiukka etteikö uudenlaisia lisukeideoita kannattaisi kokeilla vapautuneesti. Tarkoittavathan blinit suomalaisille nimenomaan mukavaa ja iloista iltaa rennossa suuressa seurueessa.

Suomessa blinit valmistetaan tyypillisesti vehnä- ja tattarijauhoista, ja keliaakikot juhlivat mielellään seurueineen niissä ravintoloissa, jotka valmistavat blininsä vain tattarista. Blinien paistamisessa pääsee kiireisessä keittiössä helpommalla valmiiden, kypsien blinien avulla. Chipstersin valikoimassa on gluteenittomat tattarijauhoista valmistetut, tuoreet, kypsät blinit 16 kpl dynopakkauksissa.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014