Annoimme lahjaksi hyvää happea

Heitimme jälleen firman joulukortit Itämereen – toisin sanoen ohjasimme perinteidemme mukaan joulutervehdyksiin varatut rahat Baltic Sea Action Groupille Itämeren pelastustyöhön.

Lue lisää kampanjasta & BSAG:sta: joululahjaitamerelle.fi

Toivotamme erittäin maukasta & mukavaa joulunaikaa kaikille asiakkaillemme!

 

Joululahja Itämerelle -kampanjasivulta poimittua:

"Itämeri-työ on ilmastotyötä Itämeren rehevöitymisen ja ilmastonmuutoksen ongelmat ja ratkaisut kuuluvat yhteen. Tiedetään, että ilmastonmuutoksen takia lisääntyvät sateet tuovat enemmän ravinnepäästöjä maalta Itämereen. Meressä ravinteet ruokkivat sinilevää, aiheuttavat rehevöitymistä ja ovat syynä valtaviin täysin hapettomiin alueisiin meren pohjassa. Maailman kymmenestä suurimmasta hapettomasta alueesta seitsemän sijaitsee Itämeressä, jossa kuollutta merenpohjaa on jo kahden Tanskan verran.

Onneksi Itämeri ja ilmastonmuutos liittyvät yhteen paitsi ongelmissa, myös ratkaisuissa: toimenpiteillä, joilla voidaan minimoida maatalouden ravinnepäästöjä mereen, voidaan samalla parantaa maaperän kuntoa ja sitoa hiiltä ilmakehästä maaperään. Näin taitavalla maaperän hoidolla voidaan torjua samalla ilmastonmuutosta ja Itämeren rehevöitymistä.

Baltic Sea Action Group, viralliselta nimeltään Elävä Itämeri säätiö, on vuonna 2008 perustettu itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, jonka pääpaikka on Suomessa. BSAG tekee työtä Itämeren ekologisen tilan parantamiseksi tuottamalla yhteen kulloinkin tarvittavia, vaikutusvaltaisia tahoja – yrityksiä, tutkijoita ja poliittisia päättäjiä.

Kunnianhimoisella agendalla on muun muassa hiiltä sitovan ja ravinteita kierrättävän ruoantuotanto Itämeren alueelle sekä vaarallisten aineiden riskien vähentäminen."

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014