5 vinkkiä: herkulliset kaalit

Lehtikaalin ympärillä vellonut into alkaa vähitellen taittua, mutta kaali-suvun kasveilla on edelleen paljon annettavaa, ja on lehtikaalille jo seuraajakin löytynyt.

Kukkakaali

Lehtikaalin manttelinperijää kukkakaalia paahdetaan, grillataan, paistetaan ja pikkelöidään tällä hetkellä mitä mielikuvituksellisimmin maustein. Se kantaakin mukavasti monenlaiset valmistustavat ja maut.

Valkokaali

Valkokaalikin on löytänyt tiensä grilliin ja pannulle. Varhaiskaaliajan jälkeen sen voi paitsi kääräistä kääryleeksi, myös vaikkapa hapattaa oman inspiraationsa mukaan.

Palmukaali

Myös mustakaalina, toscanankaalina tai cavolo nerona tunnettu voimakkaan makuinen lehtikaalilajike sopii hyvin liharuokien lisäkkeeksi. Parhaimmillaan se on marinoituna tai kypsennettynä.

Kyssäkaali

Miedonmakuinen kyssäkaali sopii raakana salaatteihin tai raasteeksi. Se on erinomainen lisäke tai patojen ja keittojen ainesosa ja sopii juuresten seuraan monenlaisiin ruokiin.

Ruusukaali

Ruusukaali suorastaan rakastaa uunissa paahtamista tai pannulla paistamista. Se luo hyvän pohjan monelle kasvisruoka-annokselle ja sopii hyvin voimakkaan makuisen lihan, kuten poron, riistan ja lampaan seuraan.

Ajankohtaista

23.03.2016
27.11.2014
21.08.2014